Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café; Embrapa Cerrados.
Data corrente:  19/08/2016
Data da última atualização:  09/07/2020
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  ROCHA, F. E. de C.; TROCCOLI, B. T.; MACHADO, M. dos S.; SANTOS, J. de F.
Afiliação:  FRANCISCO EDUARDO DE CASTRO ROCHA, CPAC; BARTHOLOMEU TÔRRES TRÓCCOLI, UNB; MAGALI DOS SANTOS MACHADO, DGP; JAMILSEN DE FREITAS SANTOS, SAPC.
Título:  Modelo lógico da transferência de tecnologia no contexto da avaliação de programas.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa, 2016.
Páginas:  164 p.
ISBN:  978-85-7035-591-1
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Avaliação; Evaluation; Logical model; Modelo lógico.
Thesagro:  Amostragem; Estatística.
Thesaurus Nal:  sampling; statistics.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/146728/1/rocha-01.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1377 - 1UPCLV - DD
CPAC35495 - 1UPELV - PP630.72R672m2016.074
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  01/12/2020
Data da última atualização:  01/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  PARIS, M. DE; STIVANIN, S. C. B.; KLEIN, C. P.; VIZZOTTO, E. F.; PASSOS, L. T.; ANGELO, I. D. V.; ZANELA, M. B.; STONE, V.; MATTÉ, C.; HEISLER, G.; FISCHER, V.
Afiliação:  M. DE PARIS, UFRGS; S. C. B. STIVANIN, UFRGS; C. P. KLEIN, UFRGS; E. F. VIZZOTTO, UFRGS; L. T. PASSOS, UFRGS; I. D. V. ANGELO, UFRGS; MAIRA BALBINOTTI ZANELA, CPACT; V. STONE, UFRGS; C. MATTÉ, UFRGS; G. HEISLER, UFRGS; V. FISCHER, UFRGS.
Título:  Calves fed with milk from cows receiving plant extracts improved redox status.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Livestock Science, v. 242, Dec. 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.livsci.2020.104272
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the biomarkers of the redox state of pre-weaned Jersey dairy calves that consumed milk from cows supplemented with green tea (Camellia sinensis) or oregano extracts (Origanum vulgare). A completely randomized design was used with repeated measures in time. From their birth to 60 days of life, 8, 8 and 7 calves received milk from cows fed on a basal diet without addition of plant extracts (CON), with addition of 10.0 g of oregano extract (OE) per day and with 5.0 g of green tea extract (GT) per day, respectively. On days 1, 30, and 60 after birth redox state biomarkers were evaluated. Body weight was eval-uated every two weeks, rectal temperature and fecal score were accessed every two days and concentrate intake was measured every day. Statistical analyses for body weight, body weight gain, concentrate intake, rectal temperature, variables of redox status were performed using the procedure Mixed, evaluating the fixed effects of treatment, day of measurement and their interaction. Statistical analyses for the mean fecal score and the number of days to the first diarrhea occurrence were performed using the procedure Mixed, evaluating the fixed effect of treatment. On day 1, calves fed with milk from GT group had higher plasma glutathione peroxidase activity (GPx) than CON. However, the reverse occurred on day 60. On the day 1, calves in the CON group presented higher concentrations of thiol groups (also known as sulfhydryl groups) th... Mostrar Tudo
Thesagro:  Antioxidante; Bezerro; Chá Verde; Gado Jersey; Orégano.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218512/1/Paris-2020-Livestock-Science.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT21705 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional